رباعیات حافظحافظ

رباعی ۱۳- هر دوست که دم زد ز وفا دشمن شد

هر دوست که دم زد ز وفا دشمن شدهر پاکروی که بود تردامن شد
گویند شب آبستن و این است عجبکاو مرد ندید از چه آبستن شد

حافظ

خواجه شمس‌الدین محمد بن بهاءالدّین حافظ شیرازی (حدود ۷۲۷ – ۷۹۲ هجری قمری برابر با ۷۰۶ - ۷۶۹ هجری شمسی)، شاعر بزرگ سدهٔ هشتم ایران (برابر قرن چهاردهم میلادی) و یکی از سخنوران نامی جهان است. بیش‌تر شعرهای او غزل هستند که به‌غزلیات حافظ شهرت دارند. گرایش حافظ به شیوهٔ سخن‌پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوهٔ سخنش با او مشهور است او از مهمترین تأثیرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته می‌شود. در قرون هجدهم و نوزدهم اشعار او به زبان‌های اروپایی ترجمه شد و نام او بگونه‌ای به‌محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت. هرساله در تاریخ ۲۰ مهرماه مراسم بزرگداشت حافظ در محل آرامگاه او در شیراز با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی برگزار می‌شود. در ایران این روز را روز بزرگداشت حافظ نامیده‌اند.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. آیا می‌دانید که یک بزگور سوئدی بنام اریک هرملین آنقدر شیفته و واله استاد حافظ بوده است که تمام لحظه‌های زندگی‌‌اش را با اشعار استاد حافظ به سر برده و تا آخر عمر هم ازدواج نکرده و آنقدر مست و شیفته این عارف بزرگ شده بوده که وقتی‌ از ایشان سوال میکنند که چرا ازدواج نمیکنی ، در جواب می‌گوید من تمام لحظه‌های زندگی‌‌ام را با یک شاعر بزرگ ایرانی‌ بنام حافظ به سر میبرم و دیگر وقتی‌ برای ازدواج ندارم طوری که بعضی‌ از افراد نادن سوئدی ایشان – اریک هرملین – را دیوانه خطاب میکردند و ایشان را در تیمارستان شهر لوند در جنوب سوئد گذاشتند و ایشان چند سال آخر عمر‌اش را در همانجا سپری کرد
    شهر لوند نزدیک کپنهاگ همین جأیست که الان من زندگی‌ می‌کنم ، نا‌ گفته نماند که برخی‌ از ایرانیان هر ساله در سالروز فوت اریک هرملین شرکت میکنند و از ایشان به گرامی‌ یاد میکنند Erik Hermlin روحش شاد .
    کریم حدادی از Sweden – Lund e-mail .. oshagh@gmail.com

  2. با سلام دوست عزیز ایشان ( اریک هرملین) چند سال عمر خویش را در تیمارستان سپری نکردند بلکه سی و پنج سال از عمر پر بار خویش را در تیمارستان بودند این یعنی یک عمرِ کامل یک انسان و بیشتر فعالیتهای ایشان در همین دوره تیمارستان بود یعنی ترجمه ١٠٠٠٠ صفحه از اشعار فارسی همچون حافظ سعدی فردوسی عطار و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا