افزونه وردپرس گنجور

همیشه به این فکر می‌کردم تا راهی پیدا کنم که بشود کار را برای افرادی که تمایل به راه‌اندازی یک سایت در زمینه شعر پارسی دارند راحت‌‌تر کرد. یکی از قسمت‌های زمانبر این کار وارد کردن اشعار و ایجاد دیتابیس مورد نیاز این قبیل سا‌یت‌هاست. تا جایی که مثلا در مورد همین سایت مستانه من بخش زیادی از دیتابیس آن را به صورت دستی داخل سایت وارد کردم.
بر اساس همین احساس نیاز بود که پروژه تبدیل دیتابیس سایت گنجور به فایل قابل ایمپورت به وردپرس را در سایت پونیشا تعریف کردم، و در نهایت پروژه با هدف نوشتن یک افزونه برای وردپرس که دیتابیس گنجور را به وردپرس درون‌ریزی کند با پیمانکاری آقای وحید سهرابلو آغاز شد. این پروژه با قیمت 250000 تومان تعریف و کل هزینه آن از حمایت‌های مالی کاربران و درآمدهای حاصل از تبلیفات داخل سایت تامین شد.

در همینجا از کلیه دوستانی که دانش کافی برای بهبود این افزونه را دارند دعوت می‌کنم در صورت تمایل به بهبود این افزونه کمک کنند تا بشود هرچه آسان‌تر گنجینه اشعار ایران را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم.

دانلود افزونه

درباره افزونه گنجور وردپرس

روند نصب افزونه، همانند همه افزونه‌های دیگر وردپرس است. ابتدا از منو  افزونه‌ها گزینه افزودن را انتخاب کرده و در صفحه جدید بر روی بارگذاری کلیک کنید. فایل فشرده دانلود شده از این سایت را انتخاب وبر روی نصب کلیک کنید. افزونه را پس از نصب فعال نمایید. مسیر دسترسی به افزونه از منوی ابزارها و گزینه درون‌ریز گنجور می‌باشد.

این افزونه به عنوان ورودی فایل‌های دیتابیس گنجور با فرمت gdb را قبول می‌کند که این دیتابیس‌ها را می‌توانید به تفکیک شعرا از این صفحه دریافت کنید.

پس از انتخاب دیتابیس مورد نظر و کلیک بر روی دکمه درون‌ریزی، عملیات درون‌ریزی آغاز شده و به صورت اتوماتیک اشعار به تفکیک دسته‌بندی به وردپرس وارد خواهد شد.

افزونه با تزریق کدهای css مشابه سایت گنجور به ابیات وارد شده امکان نمایش اشعار را به صورت مصراع‌ها روبروی هم به وجود می‌آورد. برای انجام این مار کافیست کد css زیر را به پوسته خود اضافه کنید:

در بخش دیگر افزونه، ابزاری برای تغییر کلی نامک لاتین اشعار در نظر گرفته شده تا بتوان پیوند یکتای منطقی‌تری برای هر شعر ایجاد کرد.این ابزار با ترکیب نامک آخرین دسته مرتبط با شعر و شماره‌ شعر نامک لاتین آن را ایجاد می‌کند. در ادامه با ذکر یک مثال نحوه عملکرد این ابزار توضیح داده خواهد شد.

برای مثال اگر بخواهید نامک غزلیات حافظ را با این روش تغییر دهید ابتدا می‌بایست نامک دسته غزلیات را به صورت دلخواه تغییر داده، مثلا hafez-ghazal و پس از ذخیره‌سازی به صفجه افزونه بازگردید. با استفاده از ابزار تعیین خودکار نامک اشعار دسته غزلیات را انتخاب و بر روی دکمه شروع عملیات تغییر نامک اشعار کلیک کنید. یعد از اتمام کار افزونه، مشاهده خواهد کرد که نامک اشعار به صورت ترکیب hafez-ghazal و شماره شعر تغییر کرده است. مثلا نامک صدمین غزل دیوان به شکل hafez-ghazal-100 تغییر کرده است.

5 دیدگاه

    1. سلام با نویسنده افزونه تماس گرفتم
      به نظر میاد که ایراد از سرورتون هست. ایشون گفتند اکتنشن sqlite روی سرور نصب نیست یا فعال نیست. باید با ادمین هاستتون تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا