ویژهمستند و نمایشی

لطفی چهار فصل

'لطفی، چهارفصل 'ساخته علیرضا میراسدالله مستندی که به زندگی هنری محمد رضا لطفی در گذر زمان می پردازد.

درباره فیلم

در این فیلم چهره های تاثیر گذار موسیقی ایران از جمله محمدرضا شجریان، حسین علیزاده، بیژن کامکار، مجید درخشانی و همین طور هوشنگ ابتهاج به تفسیر صحبت کرده اند و مروری هم بر سبک های مختلف کاری محمدرضا لطفی شده است. از بازسازی آثار ردیفی دوره قاجار او تا بداهه نوازی هایش در ایران، اروپا و آمریکا.

این فیلم زندگی لطفی را در چهار فصل دسته بندی کرده که به چهار دوره عمده کاری او مربوط می شود. پیش از انقلاب ۵۷، انقلاب و تب و تاب آن، مهاجرت و بازگشت.

ویژگی فیلم

‘لطفی، چهارفصل ‘ فیلمی است که مهمترین ویژگی آن روایتی است که از لطفی می شود. در این روایت همکاران و دوستان سابق او فارغ از حاشیه ها به جایگاه این هنرمند در عرصه موسیقی ایران اشاره می کنند و ناگفته های فراوانی از فراز و نشیب زندگی لطفی از زبان آنها بیان می شود. بعضی از تصاویر قدیمی لطفی در این فیلم هرگز پیش از این دیده نشده اند.

درباره کارگردان

علیرضا میراسدالله، کارگردان
علیرضا میر اسداله “متولد ۱۳۵۲ در تهران است. او تحصیلات دانشگاهی هنری را نیمه کاره رها کرده و به نقاشی، عروسک سازی، نویسنده‌گی و ساخت فیلم مستند و انیمیشن می پردازد. حاصل این سالها، برگزاری چندین نمایشگاه نقاشی و عروسک در داخل و خارج از ایران، چاپ چندین کتاب شعر و قصه و ساخت چند انیمیشن به شیوه استاپ موشن است. او در اواخر حضورش در ایران نویسنده مقالات هنری درنشریات چلچراغ، شرق و اعتماد بود و در سالهای اخیر چندین گزارش و فیلم مستند دریاره شخصیت‌های هنری و فرهنگی ساخته از جمله مستند ‘زندگی در زمان حال’ که درباره مهدی سحابی است و ‘به تماشای آبها ‘که به زندگی و آثار حسین علیزاده پرداخته است. او هم اکنون تهیه کننده تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی است.

محمدرضا لطفی

محمدرضا لطفی (۱۷ دی ۱۳۲۵ در گرگان – ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ در تهران) ردیف‌دان، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، نوازندهٔ برجستهٔ تار و سه‌تار، همچنین پژوهشگر و مدرس موسیقی سنتی ایرانی بود. او از چهره‌های تأثیرگذار موسیقی ایرانی بود و با خلق آثاری چون «ایران ای سرای امید»، «کاروان شهید»، «برادر بی‌قراره» و «عشق داند» به میان تودهٔ مردم راه یافت. لطفی بنیان‌گذار کانون فرهنگی و هنری چاووش، گروه شیدا و مکتب‌خانه میرزا عبدالله بود و هنرمندان بسیاری از جمله خانوادهٔ کامکارها، مجید درخشانی، صدیق تعریف، حمید متبسم و حسین بهروزی‌نیا را تربیت کرد. او در کنار تار و سه‌تار، کمانچه، دف، نی و سنتور نیز می‌نواخت. لطفی تجربه همکاری با خوانندگان چون تاج اصفهانی، غلامحسین بنان و شجریان را داشته و همچنین خوانندگانی چون شهرام ناظری، هنگامه اخوان، صدیق تعریف، محمد گلریز و محمد معتمدی، اولین‌بار توسط محمدرضا لطفی به جامعهٔ موسیقی معرفی شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا